Известие

Collapse
No announcement yet.

Да бъде, или да не бъде Alfa 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да бъде, или да не бъде Alfa 147?

Привет на всички фенове на Alfa Romeo!

Аз съм нов тук и това е моят първи пост, но от няколко дни следя темите във форума и съм честно казано очарован от членовете. Определено един от най-културните фен форуми на автомобилни марки у нас, поздравления!

Да си призная честно, никога не съм карал италиански автомобил, по-скоро съм член на един друг клуб, на една японска марка... Определено обаче признавам, че като дизайн, италианците са най-добрите в света. Няма човек, който да не види на живо Alfa GT, Brera, 147 или 159 и да не каже "Уау!".

Та, към мисълта ми...

Реших наскоро да си сменям колата с нещо по-ново до към 9000 лева и се спрях на Аlfa 147 като най-красив и най-удобен вариант (като влязох вътре и дупето ми залепна на седалката). Освен това, въпреки че съм мъж, винаги съм си падал по двуврати хечбеци повече от всичко друго. А и с тия тесни улички и задръствания изобщо не мисля за голяма кола.

Появиха се и притесненя веднага след избора ми обаче... За съжаление, голяма част от българите изобщо не искат и да чуват за италиански коли. Плювни големи от всякъде.

Другото лошо, което чух за Alfa 147 е, че бензиновите им двигатели не ставали за нищо и трябва да си взема дизел. Аз мразя дизеловите двигатели... Това верно ли е?

Носят се и лоши слухове за окачването, за ужасно скъпите свещи, за електрониката, която постоянно правела проблем...

Нормално е всеки да е имал някакви проблеми от този род, но си мисля, че за моя бюджет едва ли ще попадна на читава 147-ца и после ще си късам нервите по сервизи и поддръжка.

Та искам да попитам, добър избор ли е Alfa 147 за човек, който не може да отделя много пари за поддръжка и ако се реша все пак да си купя - от къде да си купя, за какво да гледам и т.н.

Знам, че има и други теми по въпроса, но отговорите в тях бяха малко и незадоволителни.

Благодаря предварително!
    Last edited by The_Alf; d.m.y г., 23:08.

Въпреки че съм на 156, мога да ти кажа следното - бенза е супер двг, иска само че нормална и приятелска подръжка, всеки знае да изревава двгто, трябва и да го глезиш по малко.....подръжката не е кой знае колко скъпа, винаги има къде да намериш части по тънко.......всака кола имала душа, Алфата има и характер, бъди подготвен за това......
    Много ядове можеш да си спестиш когато си отваряш на 4 очите когато купуваш колата, добре ще е да довлечеш някой който кара такава кола, и знае за какво да гледа......читава 147 за 9 бона можеш да намериш.....
    или до 9000 можеш да си я стегнеш екстра......
    Успех и надяваме се да попаднеш на кола....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Скачай смело!За тия пари кола с този дизайн няма да намериш.Що се отнася до поддръжката-то при всяка кола след 98-ма си е скъпичка.Ако искаш евтино-Голф 2 е насреща.В противен случай-147-ца+1000 лв. и си ти !
      156 1.8 TS

Comment

От скоро имам 147 1.9 жтд ,тази кола ми напълни душата !
        След покупката съм сменил предни амортисйори (единия беше изтървал) друго всичко е наред ходова и двг. Засега съм минал едва 3000км и колата се държи перфектно. Имам бензинова 156 1.8 тс и с двг-то също нямам проблеми.
        Моя съвет е да си вземеш 147 1.9 жтд,надежден двг ,супер динамика,икономичен двг и при редовна смяна на масла и филтри ще караш дълго и щастиво !

П.П. Аз също не бях фен на дизела но тази кола
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от The_Alf Покажи съобщение

Та искам да попитам, добър избор ли е Alfa 147 за човек, който не може да отделя много пари за поддръжка и ако се реша все пак да си купя - от къде да си купя, за какво да гледам и т.н.
          не си купувай Алфа изобщо. Това не са коли дет могат да се занемаряват и си искат пари.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Гадни са не си купувай, тука всички сме мазохисти
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от The_Alf Покажи съобщение

Появиха се и притесненя веднага след избора ми обаче... За съжаление, голяма част от българите изобщо не искат и да чуват за италиански коли. Плювни големи от всякъде.
              Някои българи се кефят и на мазни, дебели цигани, но това си е техен избор.
              Както са ти казали, гледаш с 4 очи и ако сполучиш с читав автомобил, ще караш много км само с основна поддръжка.
              За бензиновите двигатели, от мен няма да чуеш лоша дума, е малко модифицирани на пропан бутан, но сме си бедна държава и обстоятелставата го налагат.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Здравейте!!!
                Нов потребител съм в този форум. От известно време обмислям да си купя нова кола. Гледам почти всички марки... Парите които имам са около 10 000 лева. Та.... насочих се към Алфа 147 2.0 Селеспеед. Имам няколко въпроса към вас като запознати с марката. Колегата по горе беше задал един от въпросите, които аз щях да задам дали бензиновите двигатели са добри като цяло? Колко гори горе-долу (точно този двигател)? Бърза ли е? Питам бърза ли е.... защото имам приятел с 156 2.0 и като се возя не мога да кажа че е бърза, ако я сравня с други коли 150 коня. Вече за селеспееда изчетох много мнения и съм тотално объркан.... някой казват че много се разваля, други че е много по добре и т.н. Ще бъда особено благодарен ако отговорите на поне някой от моите въпроси.

Comment

Първоначално публикувано от borislav87 Покажи съобщение
                  Здравейте!!!
                  Нов потребител съм в този форум. От известно време обмислям да си купя нова кола. Гледам почти всички марки... Парите които имам са около 10 000 лева. Та.... насочих се към Алфа 147 2.0 Селеспеед. Имам няколко въпроса към вас като запознати с марката. Колегата по горе беше задал един от въпросите, които аз щях да задам дали бензиновите двигатели са добри като цяло? Колко гори горе-долу (точно този двигател)? Бърза ли е? Питам бърза ли е.... защото имам приятел с 156 2.0 и като се возя не мога да кажа че е бърза, ако я сравня с други коли 150 коня. Вече за селеспееда изчетох много мнения и съм тотално объркан.... някой казват че много се разваля, други че е много по добре и т.н. Ще бъда особено благодарен ако отговорите на поне някой от моите въпроси.
                  Ако искаш икономична кола си взимаш JTD или се преориентираш към друга марка. Алфа НЯМА икономичен бензинов мотор. Всички бенз са над 10 в града. Ако си свикнал да не поддържаш кола, пак не си за тук. Тази кола е като жена, иска си непрестанно внимание. Другия момент е да не оцелиш такава кола, която друг мърляч преди теб не я е пипнал и ти да опереш пешкира. Това е мн. често явление особено в БГ. Алфата си има вид и джамбазите малко я полъснат и ти се струва кукла. Покараш я малко и почват главоболията. Ако искаш вървеж, моят съвет е да си потърсиш някоя запазена 147-ца 2,0 ТС без селеспийд и няма да съжаляваш, гаранция ти давам. Имай предвид, че обслужването на 2-ката си е пара. На мен всички ролки и ремъци, масла,филтри, плюс свещите ми излезе около 7-800 кинта
                  (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Здравейте!!!
                    Кажи на твоя приятел да си стегне машината, ела аз да те повозя

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Кажи на твоя приятел да си стегне машината, ела аз да те повозя
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Разход около 10-12 в града ме устройва... дори ако взема ткава мисля да и сложа ГИ, понеже доста ми се налага да карам градско. Колкото до JTD незнам дали вече има смисал на тази скъпа нафта. Колкото до 156цата на моя приятел мисля че не се изразих правилно. Тя върви добре... но имах предвид че 147 2.0 сигурно ще има доста по-голяма рзлика понеже е по малка. Като си взимам кола почти сигурно ще си я вкарам от чужбина и не защото ще ми излезе малко по евтино, а просто защото нашия пазар предлага САМО боклуци... трябва да си късметлия ако намериш нещо по свясно!

Comment

Разход около 10-12 в града ме устройва... дори ако взема ткава мисля да и сложа ГИ, понеже доста ми се налага да карам градско. Колкото до JTD незнам дали вече има смисал на тази скъпа нафта. Колкото до 156цата на моя приятел мисля че не се изразих правилно. Тя върви добре... но имах предвид че 147 2.0 сигурно ще има доста по-голяма рзлика понеже е по малка. Като си взимам кола почти сигурно ще си я вкарам от чужбина и не защото ще ми излезе малко по евтино, а просто защото нашия пазар предлага САМО боклуци... трябва да си късметлия ако намериш нещо по свясно!
                          Настрой се по скоро за 12-15л/100 в града ,тази кола с 2.0L мотор не се кара бавно.

Comment

Колега ако не бързаш, около декември ще си докарам моята кола за продан в БГ. Има я на снимки в подписа ми. Колата е карана и обслужвана в немско и това лято минах през Румбата и нямаше забележки!
                            Opel Corsa B
                            Opel Tigra
                            Mercedes A 160
                            Mercedes A190 AMG
                            Alfa Romeo 147 1.6 ts
                            http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

..... Колко гори горе-долу (точно този двигател)? Бърза ли е? Питам бърза ли е.... защото имам приятел с 156 2.0 и като се возя не мога да кажа че е бърза, ако я сравня с други коли 150 коня.
                              Е зависи с каква кола сравняваш.Ако сравняваш примерно с Астра ГСИ - верно не е по-бърза.Ама и колата не е такъв тип.147-цата няма да е по-бърза, да не кажа,че може би е малко по-бавна от 156-ца.
                              Това сравнение ми е съвсем прясно - аз исках 147 2.0л. и преди 2 дни пробвах такава с обикновени скорости.Особено на старт ми се вижда по-тромава от 156 2.0л.На макс. скорост не съм пробвал.Почти се разубедих да си продавам 156-цата.

Ако искаш вървяща и неакцизна Алфа - вземи си 145 QV.
                              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                              X